Mi az a spirulina?
Gondoltátok volna, hogy a spirulina fogyasztásával még a NASA szakemberei is kiemelten foglalkoznak? Igen, ez a superfood az egyik olyan élelmiszer, amelyről úgy vélik, hogy még az űrhajósoknak is rendszeresen kell fogyasztaniuk, hogy megakadályozzák például a vashiányos vérszegénységet.
Mi a spirulina?
A spirulina maga egy apró, kékeszöld színű, spiráltekercs formájú édesvízi mikroalga, melynek nagy tápértéke van, több mint százféle tápanyagot tartalmaz, amelyeket ráadásul sejtszinten képes a szervezet hasznosítani. Ez egy igazi szuperélelmiszer, amire szükségünk van, nem véletlenül figyel ott a kék spirulina a spirulinás HeySmoothie falatkákban is!
A spirulina hatása a szervezetre
A spirulina egyszerűen egy áldás az immunrendszerünkre, segít leküzdeni a fertőző betegségeket. Természetesen ily módon elsősorban télen érdemes rendszeresen fogyasztani, vagy például akkor, ha valakinek gyengébb az immunrendszere, esetleg hosszabb betegségből vagy műtétből lábadozik.
Gondoltuk volna, hogy a sárgarépa nagy vetélytársa a spirulina? Legalább annyi A-vitamin lapul benne, mint a nyuszik nagy kedvencében, viszont mindezt megfejeli még a zeaxanthin, ami a makuladegenerációtól is védi szemünket.
A spirulina remek gyulladáscsökkentő, így minden olyan betegségnél érdemes bevetni, amikor a szervezetben valamilyen krónikus gyulladás állhat fenn, de magas vérnyomás, cukorbetegség, csontritkulás esetén is jótékony hatása van. A benne található rostok elősegítik a jó emésztést, helyreállítják a bélműködést és fellépnek komolyabb bélbetegségek kialakulása ellen is. A kékeszöld szín egyik titka a klorofill, amely segít a szervezetünkből a méreganyagokat eltüntetni.
Így fogyaszd a spirulinát!
Kereskedelmi forgalomban találhatunk a spirulinából étrendkiegészítő kapszulát, tablettát, de fogyasztása tökéletes porként adagolva italunkba is.